Livrare GRATUITĂ LA UȘA TA pentru comenzi de peste 120 lei – doar pentru București și Ilfov. Pentru restul localităților prețul transportului este de 30 lei.

Povestea noastră

Afaceri de la zero
Despre redare videouri vasile panaete dealul sofiei 02
Testimonial
5/5
Familia Panaete din Buzău a investit peste 300.000 de euro în ferma Dealul Sofiei și a început să vândă producția online. Busi­nessul s-a născut din dorința de a con­suma fructe și legume crescute cât mai natural.
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar
zf.ro

Afacerea construita de la zero. Familia Panaete din Buzău a investit peste 300.000 de euro în ferma Dealul Sofiei și a început să își vândă producția online.

Familia Panaete se află în comuna Topliceni, județul Buzău, și a hotărât acum șapte ani să-şi folosească experiența în agricultură pentru a pune bazele unei ferme care poartă astăzi numele – Dealul Sofiei. Businessul s-a născut din dorința de a consuma fructe și legume crescute cât mai natural.
„Ideea a aparținut nepoților mei, care au venit cu propunerea de a face o afacere în domeniul acesta, al agriculturii. Condiția a fost să fie totul ecologic. Am început de la zero, nu aveam absolut nimic”, a povestit Vasile Panaete, unul dintre fondatori, la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.
Primul pas a fost achiziția terenului, o suprafață de patru hectare, suprafața care a tot crescut și a ajuns astăzi la 18,8 hectare în total, terenuri fragmentate care urmează să fie comasate. Pe ele sunt cultivate atât livezi, cât și vii, legume, plante de nutreț și cereale.

„Avem cireș, prun și măr, din fiecare specie câte trei soiuri, pentru că suntem încă la început și vrem să vedem ce se pretează mai bine în zona respectivă.”

„La început, din economii și credite, am investit 250.000 de euro. De-a lungul anilor, orice profit l-am reinvestit. În total, am ajuns la investiții de circa 300.000 de euro, în terenuri, o hală de 120 de metri pătrați care este acum în lucru, unde ne gândim să facem sucuri și fructe uscate, sortare, ambalare și depozitare. Din anul 2022 am început comercializarea primelor sucuri marca Dealul Sofiei.”

Deschide WhatsApp
Scrie-ne pe WhatsApp!
Salut! Cu ce te putem ajuta?